Begeleiden van groepen

Begeleiden van groepen

Structureel werk · Flexibele uren
Flexibele locatie
Activiteiten begeleidenBegeleidingMaatje & buddy
WelzijnOuderenKinderen & Jongeren
3 Goede gezondheid en welzijn
Geschikt voor jongeren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
De Hoofdzaak
#82459
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkcastricum.nl/o/De-Hoofdzaak1/activiteiten/Begeleiden-van-groepen/82459 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Bij De Hoofdzaak hebben vrijwilligers veel ruimte om ideeën in de praktijk te brengen. Al onze groepen zijn ontstaan op initiatief van betrokken vrijwilligers.

Uitgebreide omschrijving

Bij De Hoofdzaak hebben vrijwilligers veel ruimte om ideeën in de praktijk te brengen. Al onze groepen zijn ontstaan op initiatief van betrokken vrijwilligers. Zij weten wat helpend was in hun herstel. Die ervaring en kennis zetten onze vrijwilligers in bij het starten van nieuwe groepen en de begeleiding van de groepen. En er zijn al heel veel interessante en leuke groepen!

Heb jij een idee voor een gespreksgroep? Of ben je eerder creatief, sportief, muzikaal, theatermaker of goed met fotografie? Wij gaan graag met je in gesprek over wat je bij De Hoofdzaak met jouw talent kan betekenen voor anderen.


Wat ga je doen

  • Het is goed om eerst deel te nemen aan onze herstelcursussen en cursussen om jouw ervaringsdeskundigheid te ontwikkelen. Dit geeft veel houvast in gesprekken met deelnemers over zelfregie en herstel. Het helpt jou om de verantwoordelijkheid voor herstel bij de ander te laten, en vooral een goede luisteraar te zijn.
  • In gesprek met een coördinator kun je jouw idee voor een nieuwe groep verder uitwerken. Wat houdt de groep in, hoe vaak komt de groep samen en wanneer, waar vindt de groep plaats, hoeveel mensen kunnen meedoen, met wie ga je de groep samen begeleiden en heb je materialen nodig? Onze coördinatoren helpen je de puntjes op de i te zetten en de groep echt van de grond te krijgen.
  • Groepen begeleid je nooit alleen. Het is fijn, veilig en leerzaam om dat samen met iemand anders te doen. Jullie bereiden de groep samen voor, en na afloop zorg je voor een opgeruimde ruimte. Je doet wat eenvoudige registraties over de bijeenkomsten.
  • Als vrijwilliger neem je deel aan bijeenkomsten, zoals een teamoverleg of intervisie. Dat is naast gezellig ook goed voor je ontwikkeling als ervaringsdeskundige.


Wat krijg je ervoor terug

  • Je neemt deel aan mooie cursussen om jouw ervaringsdeskundigheid te ontwikkelen. Er zijn ook verschillende verdiepende cursussen die je kunt volgen. Dat kost allemaal niets.
  • Voor jouw inzet krijg je een vergoeding en ook reiskosten worden vergoed.
  • Vrijwilligerswerk bij De Hoofdzaak is betekenisvol werk, je helpt anderen om zich gehoord, gezien en begrepen te voelen.
  • Je gaat deel uitmaken van een fijn team. En je kunt terugvallen met jouw vragen op onze coördinatoren.


  • Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op


Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over De Hoofdzaak

Bij De Hoofdzaak bieden we een veilige en ondersteunende omgeving voor mensen met psychische kwetsbaarheid en naasten van mensen met psychische kwetsbaarheid. Onze focus ligt op ontmoeting, verbinding en het delen van (herstel)ervaringen. Door middel van diverse activiteiten, individuele ondersteuning en vrijwilligerswerk stimuleren we persoonlijke groei en zelfregie. Bij ons staat het bewustzijn en begrip voor elkaars verhaal centraal, waardoor er ruimte is voor hoop, perspectief en trots op behaalde resultaten.

Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt

Nieuw
Hulp gezocht
Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Start vanaf 26 sep
Alkmaar
Hulp gezocht
Ik ben op zoek naar mensen die het leuk lijken om te helpen bij de opbouw/afbouw van een Virtual Reality ervaring, eenlingen te helpen en een praatje te maken.Geplaatst door Stichting monomeer maakt
Vrijwilligerswerk in de huiskamer van de Cameren
Structureel werk · 2–3 uur/week
Limmen
Vrijwilligerswerk in de huiskamer van de Cameren
Gezelligheid en een luisterend oor is wat onze bewoners met beginnende dementie nodig hebben. daarnaast is het gezellig om samen iets actiefs te doen. Geplaatst door ViVa!Zorggroep locatie De Cameren
Hengelend naar Geluk: Word Vrijwilliger en Vissersmaatje!
Structureel werk · Flexibele uren
Castricum
Hengelend naar Geluk: Word Vrijwilliger en Vissersmaatje!
Ben jij een enthousiaste visser die graag zijn of haar kennis en liefde voor de sport wil delen? Geplaatst door Welzijn Castricum
Word een Stralend Maatje: Maak een Wereld van Verschil!
Structureel werk · 1–2 uur/week
Castricum
Word een Stralend Maatje: Maak een Wereld van Verschil!
Geef jouw tijd en aandacht aan iemand die het nodig heeft en zie hoe jouw aanwezigheid een wereld van verschil kan maken. Geplaatst door Welzijn Castricum
Vrijwilligers voor individuele ondersteuning
Structureel werk · 1–3 uur/week
Limmen
Vrijwilligers voor individuele ondersteuning
Wij zoeken voor enkele bewoners een maatje voor een kop koffie of een wandeling. Geplaatst door ViVa!Zorggroep locatie De Cameren

Comments